Vrolijke windlichtjes

Bijgewerkt op: 10 mei 2020

Dit keer een leuke DIY, geen hoge wiskunde, je hebt er weinig voor nodig, maar het resultaat is heel gezellig! Als er bonus kinderen in je leven komen is het fijn als je een band met ze kan opbouwen. Er zijn veel manieren waarop dat kan, maar wat voor mij goed werkt is om samen iets te doen wat ikzelf ook leuk vind om te doen. Fröbelen en knutselen is daar een van. En heb ik even geluk, dat zowel mijn eigen kinderen en 2 van de 3 bonuskinderen het ook leuk vinden, de oudste bonuszoon heeft andere interesses, die vindt het juist leuk om samen actief bezig te zijn buiten.

Voor de zomervakantie maakten we deze leuke windlichtjes. Ik spaarde in de weken daarvoor wat glazen potjes op. Verder heb je nodig: een oude atlas (of ander oud boek kan ook), potlood, schaar, decolijm (wij gebruikten de action variant) ter versiering zijn touwtjes en kraaltjes nog leuk. Ik had nog houten kraaltjes van de action liggen.

Ik heb deze oude atlas ooit een keer meegenomen uit een kringloop winkel en al heel wat keren leuke dingen mee gedaan! Nu knipten we hartjes uit voor op de potjes, maar andere figuurtjes kan natuurlijk ook!

“Mam ik houd het hartje wel even zo vast, dat is een leuke foto voor op de blog”, heerlijk als ze zo meedenken!

Eerst plak je het hartje vast met de decolijm en daarna ga je met dezelfde lijm over het hartje heen, wij kwamen erachter dat de lijm niet doorzichtig opdroogt op het glas, langs de rand van het hartje. Wel haal je het als het droog is makkelijk weg met een warm nat doekje en een mesje.

Spontaan bedachten we dat het leuk is om nog een extra touch toe te voegen, we maakten touwtjes aan het randje vast en andere potjes kregen een randje van houten kraaltjes. Ik gebruikte daarvoor, doorzichtig armbandjes elastiek en houten kraaltjes van de action.

Het resultaat! Mijn dochter heeft ze aan haar juffen cadeau gegeven als bedankje voor de vakantie, ik maakte er ook een aantal voor mijn lieve collega’s en de rest hebben we meegnomen in de camper om zelf van de lichtjes te genieten op vakantie!

#DIY