Van PTTbus tot camper, de zoektocht.

Bijgewerkt: 10 mei 2020

Twee jaar geleden in de zomer van 2017 konden we plotseling niet met vakantie. Die vakantie hadden we net geboekt. We zouden met onze tent naar Frankrijk. Toen Joris een vervelend ongeluk kreeg met de fiets. Dat ongeluk zorgde ervoor dat zijn knieschijf doormidden lag met als gevolg een operatie en 6 weken gips van zijn lies tot zijn enkel zo ongeveer. Balen! Een vakantie naar Frankrijk met de tent en krukken en rolstoel gaan niet echt samen. Wel hebben we toen nog last-minute een huisje geboekt voor een midweek in Brabant met een mooi waterpark ernaast voor de kids, die hadden de tijd van hun leven!

Het was deze zomer dat ik instagram een beetje ontdekte en via een oude bekende op het fenomeen #homeiswhereyouparkit en #vanlife terecht kwam.

Het was deze zomer dat ik instagram een beetje ontdekte en via een oude bekende op het fenomeen #homeiswhereyouparkit en #vanlife terecht kwam. Met enige jaloersig vergaapte ik me aan al die mooie plaatjes van mensen die er bewust voor kozen om hun leven anders in te richten en voor vrijheid kozen. Nu was ik wel zo realistisch dat zo’n leven voor ons niet helemaal is weggelegd op dit moment, maar de droom van een camper en de vrijheid was geboren. Ook Joris werd steeds enthousiaster! Samen begonnen we marktplaats af te struinen en een soort lijstje te maken waar ons droompaleisje op wielen aan moest voldoen. Het eerste punt bleek al een redelijke uitdaging, genoeg zitplaatsen voor 7 personen. Slaapplekken hoefde niet persé, de kinderen konden ook in tentjes slapen. Er mocht aan geklust worden en er moest een mogelijkheid tot pimpen zijn, maar volledig opbouwen zagen we niet zitten. We wilden wel de volgende zomer er ook mee op vakantie.

Een periode waren we actief aan het zoeken, toen zakte het ook weer even af. Totdat Joris dat leuke rode PTT busje op marktplaats zag, met superleuke achterdeurtjes in de buurt van Den Bosch! Het was al omgebouwd tot camper, stond op camperkenteken voor 9 personen en had een hoog pimp-gehalte! Op een druilerige zondag in februari gingen we kijken! En waren op slag verliefd. Motorisch leek alles in orde. Thuis een weekje nagedacht en toen de knoop doorgehakt! Op een koude winteravond reden wij “ons” huisje op wielen naar huis! En kon het avontuur van opknappen en pimpen beginnen! En kwam de droom van het op avontuur gaan met de kids steeds dichterbij!