Van PTTbus tot camper, de renovatie van binnen.

Bijgewerkt: 10 mei 2020

Wij moeten er bij ons thuis wel eens hard om lachen, de emancipatie is bij ons op sommige gebieden gewoon heel erg traditioneel, zo ook als het gaat om de camper. Terwijl we hem op een koude donkere avond in februari naar huis reden was ik in mijn hoofd al bezig met de kleurtjes, gordijntjes en de kussentjes. Ook Joris was er mee bezig, zij het meer op de mannen manier. Maar zeker ook niet geheel onbelangrijk, hij was vooral bezig met het technische gedeelte van de camper, maar ook met het houten plafond en de ramen die we er in wilden hebben! Een ding was duidelijk, we hadden er zin in om het huisje op wielen om te toveren tot ons eigen paleisje! Vorig winter zijn we hard bezig geweest en zijn de meeste grote dingen gedaan. Maar het blijft een hobby en we hebben nog steeds wensen, waaronder het spuiten van de buitenkant om het nog meer die vintage vw look te geven inclusief de wieldoppen! Maar dan nu: de foto’s!

Zo leuk om de kinderen erbij te betrekken! Stofjes uitzoeken en schroeven uitboren!

De kussen hoezen heb ik zelf opnieuw gemaakt. Dit was de eerste, uiteindelijk heb ik andere stof gebruikt. Wat ik online bestelde bij stoffen-online.nl


Het houten plafond, I love it! Ok…. hier hoort nog wel een verhaal bij! Het was even uitvinden waarmee we de spanten (zie foto links) goed konden vastlijmen. Uiteindelijk zaten ze muurvast met bizonlijm, wij hadden er vertrouwen in! Wat bleek echter tijdens de hete zomer, de bizonlijm liet los! Gelukkig bleef het houten plafond “hangen”. Maar afgelopen winter heeft Joris het hele plafond er weer uitgehaald en de spanten opnieuw vast moeten maken. Nu na het betere speurwerk en navragen bij de professionals zijn we bij een botensite uitgekomen, waar hij een goedje bestelde wat je zelf moest mengen waardoor het een polyesterachtige lijm werd. Nu laat het echt nooit meer los! Voordeel is wel, we hebben nu wel een extra dakraam wat nog niet op deze foto’s te zien is.

In plaats van de plastic frontjes laten we houten borden op maat zagen bij de bouwmarkt en schilderen we het wit.

De details! De leren handgreepjes bestelde ik online, website ben ik vergeten, maar google leren handgreepjes en er komen genoeg websites naar boven! En nieuwe greepjes op de kastjes, deze vond ik gewoon bij de karwei, ik vond ze gelijk in de stijl passen! Klein beetje een nadeel, door veelvuldig gebruik zoals bij ons breken de knopjes nog wel eens af. Maar ik ben te eigenwijs, omdat ik ze te leuk vind, om naar andere greepjes te zoeken en heb er nu gewoon een paar reserve in het het kastje liggen.

De vloer maakt het helemaal af!! De vloer is van vinyl en kochten we bij carpetright. In de praktijk komen we erachter dat de vloer niet heel handig schoon te houden is in de camper. Het oppervlakte is ruw en zand en moddervlekken moeten er echt ouderwets afgeschrobd worden met een borstel.

Ok, dit vond ik het meest spannende onderdeel! De ramen! Ik had al hele nachtmerries dat het gat verkeerd uitgezaagd zou worden. Maar daarmee heb ik het vakmanschap van Joris tekort gedaan! Wat een verschil werd het in de camper met al dat licht!

Zoals ik hierboven al schreef is de camper een doorlopende hobby van ons en bedenk ik steeds weer nieuwe ideetjes. Zo wil ik nog graag een echt houten tafel- en keukenblad en ook het blad op de koelkast wil ik van hout. Ons idee is om een geschikte tafel via de kringloop op te scharrelen en daar de bladen van te maken. Ook willen we de buitenkant nog doen. En op dit moment zijn we bezig om de twee wandjes achterin de camper op te knappen. Op de foto is het niet goed te zien, maar deze wanden zijn niet heel mooi meer en we liepen tegen 3 pakken houten white wash panelen aan bij de karwei in de koopjes hoek! Dus er zullen in de toekomst nog wel meer blogs volgen over de renovatie van ons rode wagentje.