Retroprints, een mooie herinnering aan de zomervakantie in 2020!

Bijgewerkt op: 20 okt. 2020


Het is even geleden dat ik een blog heb geschreven. Om precies te zijn had Corona net zijn intrede gedaan in Maart. Het lijkt een eeuwigheid en een andere wereld geleden. Hoog tijd om het stof van de blog af te blazen en weer opnieuw te beginnen met schrijven!

Verhalen genoeg.


Laten we beginnen met onze zomervakantie, nu zo in de herfst lijkt ook dat alweer zo ver weg, des te leuker om de herinneringen eens even heerlijk op te halen met een kop thee en een schaaltje vol met pepernoten.


Een zomervakantie die we zeker niet snel zullen vergeten, eentje voor in de geschiedenisboekjes. Corona doet menig van ons twijfelen, wel naar het buitenland? Of toch ons eigen landje opnieuw herontdekken. Iets in mij wil heel graag voor zekerheid gaan en we besluiten om een aantal campings in Nederland te reserveren.En dan komt die eerste week van de zomervakantie (wij zijn regio Noord en hadden als eerste vakantie begin juli). Ttjonge, jonge, nu wist ik weer waarom we NIET in Nederland op vakantie willen, regen, windkracht 7 op Texel en nog eens regen… Na 6 dagen heerlijk Hollandsch weer en geen uitzicht op beter, nemen we een radicaal besluit, wij gaan naar Frankrijk! En wel zoooooo ver Frankrijk in dat het er minstens 25 graden is en droog!


Zondagochtend nemen we dit besluit, zondagavond 6 uur starten we ons rode wagentje en rijden we van de drassige camping in Brabant om de nacht door te rijden, op avontuur, met als bestemming Ile de Ré. Een eiland aan de westkust van Frankrijk onder Normandië. De stilte van de nacht, de verlaten snelweg en de zonsopkomst aan de atlantische oceaan en de opwinding van de spontane actie om naar Frankrijk te gaan, ik zal het niet snel vergeten!


En wow, wow, wow!! Wat overtreft het eiland al onze verwachtingen! ZOOO onwijs mooi! We hadden een instant eilandgevoel. Witte huisjes, rode daken, lichtblauwe en mintgroene kozijnen en deurtjes! En zonnnnnn, alleen maar zon!!


Ik zal later nog een uitgebreidere blog schrijven over dit eiland, want ons heeft het enorm verrast!


Maar nu wil ik even naar de herinneringen van deze vakantie, wie mij kent weet dat ik altijd thuis kom met een lading aan foto’s! Tegenwoordig van mobiel en camera. Maar ik ben echt de grootste uitsteller als het gaat om iets doen met die foto’s. Met als gevolg dat het er vaak bij blijft en eigenlijk is dat eeuwig zonde!En nu kreeg ik zomaar een aantal weken geleden een mailtje van fotofabriek in m’n inbox of ik twee setjes retroprints wilde uitproberen in ruil voor een blogpost. Hoe leuk is dat! Omdat het ook passend is bij de content op mijn blog besloot ik deze samenwerking aan te gaan.


Als eerste moest ik 16 foto’s uitzoeken voor de twee setjes retroprints, ieder setje bestaat uit 8 foto’s. Daar was mijn stok achter de deur om het mapje op mijn computer te openen, foto’s te bewerken en uit te zoeken welke ik nu echt aan de muur wil hebben.


Het bestellen was in een aantal klikken gedaan, het bestelsysteem werkt super handig! Je maakt een eigen account aan, waarin de bestelling waarmee je bezig bent ook blijft staan, dus heb je even geen tijd om verder te gaan is niet al je werk voor niets geweest.


De retroprints vind je onder de foto afdrukken, dan heb je 3 mogelijkheden, de luxe, de retroprints (die ik mocht bestellen) en de fotowaaier. Alle drie mooie producten.Nadat ik ze besteld had waren ze ongeveer binnen 3 dagen binnen. De kwaliteit is goed! Het is niet op fotopapier gedrukt, maar mooi op glad stevig papier. Daardoor zou je zelf onder de foto nog iets leuks op kunnen schrijven. De kaartjes zijn mooi om aan de muur op te hangen, of in een kaartenrek te zetten. Of als je van bullet journalen houdt zijn ze daar ook zeker geschikt voor!


Deze foto's heb ik in mijn fotostudio gemaakt in een oude melkfabriek in Hem. Maar de kaartjes komen bij ons op de slaapkamer in het kaartenrek aan de muur te staan, zo kan ik nog vaak wegdromen naar onze heerlijke spontane actie en toch wel bijzondere vakantie in 2020!


En wie weet gaat het er binnenkort eens van komen dat ik toch weer eens ga zitten en de tijd neem om van alle foto’s een mooi fotoboek te maken.