Over Anneke

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Helloo Sunshine, een vrolijke, persoonlijke lifestyleblog over het leven in een samengesteld gezin. Met onderwerpen voor moeders en bonusmoeders, maar ook als je geen van beiden bent vind je misschien onderwerpen die je aanspreken zoals reizen met de camper, creatieve DIY en leuke uitstapjes met kids.

Ik zal mezelf eerst even voorstellen: Ik ben Anneke en woon samen met mijn twee meiden van 13 en 11, vriend en zijn drie kinderen van 11, 9 en 8 en oja ons hondje Skip niet te vergeten in Enkhuizen. Ik werk 3 dagen als leerkracht in het basisonderwijs. Mijn grote passie is fotograferen. Van 2011 tot 2018 heb ik met mijn eigen bedrijf, Helloo Sunshine fotografie veel lieve gezinnen en kinderen mogen fotograferen, maar ook bruiloften, feesten en pasgeboren baby’tjes. Alles deed ik op locatie, het liefst buiten, maar ook bij de mensen thuis was vaak erg leuk!

In 2015 verhuisde ik vanuit de Noord-Oost polder naar het Zuiderzee stadje Enkhuizen. Ik ging samenwonen met mijn vriend en we werden een samengesteld gezin. Ik richtte mij op een baan krijgen binnen het onderwijs (de fotografie deed ik altijd naast deze baan), wat gelukkig heel snel lukte. Al snel bleek het voortzetten van mijn fotografiebedrijf lastiger dan verwacht. Drukke dagen voor de klas, de volledige zorg voor mijn twee meiden en de helft van de week 5 kids in huis. Ik nam de beslissing om even m’n peilers op de belangrijkste zaken te richten: het vormen van ons samengesteld gezin, aandacht voor de kinderen en inburgeren in nieuw werk en woonplaats.

Ik vind het leuk om die dingen te delen waar ik blij van word, reizen met ons rode PTT busje uit 1995, omgebouwd tot camper is er één van!

Inmiddels zijn we 3 jaar verder na de verhuizing. En begint het te kriebelen om weer iets met die fotografie te kunnen doen. Maar dan net even anders, in mijn en onze zoektocht in het vormen van een samengesteld gezin ben ik zoveel tegengekomen en merk ik dat er wel steeds meer online te vinden is, maar een vrolijke lifestyleblog waar ook bonusmoeders zich in kunnen herkennen zijn er nog weinig. Ik heb dus mijn missie gevonden, ikwil graag die dingen te delen waar ik blij van word, reizen met ons rode PTT busje uit 1995 omgebouwd tot camper is er één van! Of DIY projectjes voor huis, camper en tuin of uitstapjes met de kids. Maar ook wil ik graag delen wat ik tegenkom in ons samengesteld gezin en wat ik heb geleerd in mijn zoektocht in mijn rol als bonusmoeder. Ik hoop hiermee vrouwen te kunnen inspireren die net als ik misschien moeder zijn, maar ook (mee)zorgen voor kinderen die zij niet zelf op de wereld heeft gezet.

Zoals je hebt kunnen lezen was de naam van mijn fotografie bedrijf al Helloo Sunshine. De website heb ik altijd aangehouden en ik vind het ook voor mijn blog nog steeds een naam die past bij wat ik wil dat de blog uitstraalt: vrolijkheid, maar ook hoop en liefde! Ik wens je veel leesplezier!

Liefs Anneke

even voorstellen, foto in camper, foto aan strand, foto bij de bergen